Stora pojken :)

Igår vid halv sex på kvällen kom mamma tebax till mig efter att ha varit hemma en sväng, hon åkte på torsdag för hon skulle hälsa på Jenny och Izabella, och igår var mamma på stranden med mormor :)
Blev glad när mamma kom och tog upp mig, hade saknat henne.. Vill att mamma ska vara hos mig hela tiden, och det ska hon nu.. va sista gången hon var hemma.. nästa gång hon åker hem så blir det när jag får åka med :) men än så länge så är jag så busig så jag får inte åka hem :P
Idag har mamma varit ute på stan en sväng, hon är ju tvungen att komma ut lite så hon var iväg och tog en glass i solen, nästa sommar ska jag också göra det :P
Va mysigt att få komma upp i mammas knä när hon kom tebax till mig..
Hade varit lite busig idag när mamma var borta, sov så gott så jag glömde bort att andas så syret och pulsen gick ner och jag blev helt blå, dom fick igång andningen på mig och så ringde dom efter en läkare så dom fick titta lite på mig, sen tog dom lite prover, alla prover visade bra och när läkaren kom tebax och tittade på mig så var allt normalt igen, va nog bara lilla jag som är lite omogen och inte kommer ihåg att man måste andas också.. men så kan det vara..
Har fått legat hos mamma hela kvällen :) varit mys pys tkr jag :)
Varit duktig och tuttat jätte mycket på mamma också :) går upp i vikt av all mat jag får, får tutta på mamma och mat i sond.. värsta lyxen ;)
Idag vägde jag 1810 :D Jag börjar bli en stor pojke tycker mamma, men större ska jag bli innan jag får åka hem.. men det är inte så jätte länge kvar säger mamma.. jag längtar tills jag får komma hem :)
Mamma har lovat mig att vi ska åka och sova hos Jenny och Izabella :) det tycker jag ska bli kul..

Nu är det sent säger barnmorskorna så nu måste jag visst sova.. typiskt, jag som ville vara vaken längre när det är lördag och allt :( Jaja, natti natti..
Avslutar med en bild som mamma tog i torsdags innan hon åkte hem :)


Saknat mamma..

Kommer att försöka att skriva så att det blir som Jonathan skriver själv :P:P

Idag kom mamma ner till mig vid tio och då va jag vaken och va lite hungrig, fast mat skulle jag ju inte få förrän 11 så jag skulle få vänta lite, mamma satt lite hos mig och pratade och gosade men hon kunde inte vara så mycket hos mig idag för hon hade ont i halsen och det vill ju inte jag ha för det blir bara jobbigt då för mig som är så liten.. Mamma sa att hon skulle komma tebax så fort hon kände sig bättre... Va inte kul att ligga i sängen hela tiden, va ledsen så att personalen nästan fick ringa till mamma, men det gick över när jag fick nappen och lite mat..
Vid halv åtta skulle dom precis ringa till Mamma och fråga hur hon mådde för då va jag lite tuttsugen så då ville dom att mamma skulle komma om hon var bättre, men dom hann inte ringa för mamma kom :) hon hade med sig en kompis också, sofie.. hon tycker att jag är jätte söt säger hon :)
Mamma var med och vägde mig sen fick jag ligga i hennes knä och tutta lite och så fick jag mat i sonden.. fick mat lite tidigare för jag var så hungrig :P
Somnade i mammas knä efter en stund så fick jag ligga där tills kl nio då la hon ner mig i sängen igen det tyckte jag inte om så jag blev lite arg men då fick jag suga lite på mammas finger sen fick jag nappen och då somnade jag om..
Mamma va trött så hon skulle också gå upp och lägga sig, men först sitta vid datorn lite :)
Idag har jag varit en duktig pojke och klarat mig utan syrgas mycket idag :) vid sex stängde dom av och då gick det bra tills halv åtta :) jätte bra tyckte mamma och personalen :)

Nu ska mamma gå och sova.. Hörs imorgon alla fans ;)


Bra dag :)

Ja idag har det varit en ganska bra dag :)  gick upp ganska tidigt imorse, åt frukost och gick ner till min lilla prins :) han låg vaken när jag kom, men han somnade när han fick mat och sen vaknade han efter en stund igen och låg vaken precis när jag skulle gå så jag ville inte gå därifrån när han låg vaken och tittade så på mig så jag stannade ett tag till :)
sen gick jag upp och la mig en liten stund och vilade för jag va helt slut, gick tebax till skrutten vid halv två så fick han mat vid två igen, sen satt jag med honom till halv fyra sen la jag honom i sängen för tony va här en sväng så vi skulle åka ut på stan och träffa sofie och hitta på nått.. kan va skönt att komma ut lite också och inte bara gå här inne på sjukhuset hela tiden :P
Va lite stressad när vi va ute på stan för jag ville tebax till min prins så fort som möjligt ju.. går en timme sen vill man bara tebax... men kom inte tebax förrän lite efter sju :/ då hade dom precis börjat mata honom så han sov så jag tog inte upp honom nått för då hade han vaknat när jag skulle lägga ner honom igen så jag satt och matade honom sen sa jag god natt vid nio sen gick jag...
Ska nog snart gå och lägga mig tror jag.. va trött som faan imorse..
Idag hade Jonathan gått upp en hel´del i vikt :) han vägde 1635 :) det går fort nu.. d känns bra att d går upp.. :)

Nej nu får jag nog sova tror jag.. skriver mer imorgon.. :)

Lördag..

Jepp, dagarna går :) skönt att dom går fort... fortast går dom om man har något att se fram emot, men det har jag ju varje kväll jag går och lägger mig :) vill somna så fort som möjligt så att det blir morgon fort så att jag kan få gå till min lilla plutt och ta upp honom och sitta med honom i timmar och bara titta och lukta på honom.. myspys det.. :)
igår tog vi ett stort steg och började träna amning :P han får ju fortf mat genom sonden men han får även ligga och tutta lite.. dock så måste jag pumpa före han får lägga sig hos mig för att det inte ska komma för mkt, så han får väl i sig en eller två ml :P inte allt för mycket men han är duktig som ligger och suger lite då och då, det behöver dom inte göra förrän i v 34 men han är ju så duktig så han gör ju det och det är ju bara bra så kanske man kan ta bort sonden fortare :)
Men det betyder ju också att jag blir mer fast här på sjukhuset, för så fort jag börjar amma på heltid så kan han ju bli hungrig när som hellst så då kan jag inte gå ut på stan eller åka hem över en dag precis.. men det är ju ett tag dit så..
Idag har Jonathan varit vaken en hel del och legat och tittat på mig och ibland får han världens smile på läpparna, snacka om att man blir lycklig över att se den lilla munnen le :):) Älskar honom mer än något annat på hela jorden.. han är så himla underbar.. Längtar tills jag får ta med mig honom hem och ta hand om honom själv, här blir det lixom lite konstigt, jag är med honom så mkt jag kan på dagarna men på kvällen så ska jag gå till mitt rum och lägga mig och någon annan ska ta hand om honom, det är lite konstigt, man vill ju ta hand om sitt barn själv.. men det kommer ju så småning om :)

Igår var Tony här och tittade på honom :) han tyckte att han va jätte söt, men inte så liten som han trodde.. men nu har han ju växt också, han skulle ha sett han när han va nyfödd han, då va han inte stor :P och när jag åker hem med honom så kommer säkert jag tycka att han är jätte stor och alla andra som ser honom kommer väl tycka han är liten :P
när det kommer in en bebis som är fullgången så tycker jag att den är mega stor, värsta klumpen fast dom egentligen också är små :P Men jonathan är ju sååå liten så allt annat är stort nästan :P

Imorse fick Jonathan bara beröm av läkarna när dom gick rond, som vanligt varje dag :) Duktig är han iaf min lilla pojk :)
är stolt över honom :)

Nej nu ska jag gå upp på rummet och sätta på en film och äta godis nu när det är lördag och allt :)

Ha d bra så kanske jag skriver imorgon om jag får tid över :)

Ny blogg :)


Får skaffa en blogg till min lilla sötnos som jag ska försöka skriva i så ofta jag kan :P får väl se hur d går med det.. hehe..
Har ju inte allt för mkt tid över till att sitta vid datorn men någon kväll kanske man orkar sitta lite :)

Igår blev min lilla prins 2 veckor :) Tiden går fort.. och lika fort hoppas jag resten av veckorna på neo ska gå :)
Han har växt 1 cm så nu är han 40 cm lång :) vet tyvärr inte vad han vägde idag för jag har inte kollat papprena så bra idag :P men han går upp iaf :) känns skönt..
Han har inte någon hjälp mer än lite syrgas ibland :) vissa stunder klarar han sig helt utan men vissa stunder behöver han ha lite.. speciellt efter maten när magen är helt full :P Men annars klarar han sig själv..
Men han övervakas hela tiden.. Han har tre st elektroder (eller vad fan d heter) på magen som kollar pulsen och sen har han en sak på foten som kollar hur mkt syre han får..
Han är ju för tidigt född så han glömmer bort att han ska andas ibland, det är helt normalt säger läkarna och dom får göra så.. men man blir lite rädd när det börjar pipa.. dock är det bara några få sekunder det handlar om men det känns som en evighet.
Oftast så glömmer han bort sig när han ligger hos mig för då hör han mitt hjärta och då tror han att han ligger i magen, men det är bara om han sover tungt... men idag hade han tre läskiga pulsnedfall precis efter maten, men det gick så fort att jag inte ens hann och lägga handen på honom och knuffa lite.. men det känns som en evighet när man sitter där och det börjar pipa..
Men som sagt, läkarna säger att det är normalt och att det kommer bli bättre även det...

Hmm, jag kanske skulle göra en lite kort sammanfattning hur det gick till när Jonathan föddes.. kommer ju en riktig förlossningsberättelse som är lite mer exakt, var ju inte helt med hela tiden måste jag säga :P men jag kan ju skriva lite kort hur jag upplevde det :P

Kan ju börja med vad jag gjorde dagen före :P
Den 1/7 va jag hemma ett tag på dagen, sen på eftermiddan så åkte jag med Jenny ut till l-fors för jag skulle sova hos henne.. Jenny hade varit med min farbror Janne i örebro och hämtat debra (jannes häst) hon ska gå hos jenny under sommaren med en till häst som janne har.. iaf på kvällen gjorde inte jag och jenny så mkt, gosade lite med izabella och sen satt jag, jenny och micke och kollade på tv.. tror kl va runt tolv kanske när vi gick och la oss.. somnade nog en stund tror jag, men vaknade av att jag hade ont som fan i magen, kollade på klockan, den va runt två då.. somnade om i ca 10 min till sen fick jag ont igen.. tänkte att d va vanliga förverkar så jag låg kvar.. men efter 2 timmar så började det göra mer ont.. tänkte att jag kanske skulle väcka jenny men gjorde inte d för jag trodde att d skulle gå över.. satt vaken hela den natten med ont från och till.. dock inte några regelbundna verkar så jag trodde ju inte att d va någon fara.. vid ca 06.30 så orkade jag inte längre.. ringde till mamma och bad henne att komma och hämta mig.. sen kom jennys mamma upp så jag sa till henne att jag hade haft ont och att mamma var på väg men att det nog inte var något farligt.. sen gick jag in och sa till jenny att mamma var på väg för jag hade så ont i magen så jag skulle åka till sjukhuset så dom fick kolla och kanske ge mig något så värkarna gick över..
Iaf, vet inte riktigt va klockan va när mamma kom, men runt 07.30 skulle jag gissa på.. Åkte direkt hem för att ringa till sjukhuset, va ändå tvungen att åka hem och hämta journalen så vi ringde hemifrån, dom ville att jag skulle komma in och kolla så att allt var bra, mamma tyckte att vi skulle vänta och se om det inte gick över men jag klarade inte av att ha ont så vi åkte in.. Kom in runt 09.30 skulle jag tro, är inte så säker på alla klockslag för jag hade så ont.. men iaf när jag kom in så tog dom en kurva och kollade värkarna och bebisens hjärtljud, fick ligga med den i ca 10 min och under den tiden hade jag 4 värkar, dom såg att d va lite för mkt så dom skulle undersöka mig mer, fick gå ut och vänta lite sen fick jag komma med in på ett rum där en sköterska undersökte mig.. hon kollade bara snabbt på livmodertappen sen tryckte hon på en knapp så en läkare kom in, hon sa lite tyst till honom så att inte jag skulle höra att han skulle skynda sig och hämta en säng, blev livrädd och frågade om nått var fel, fick till svar att hon skulle förklara så fort jag hade fått lägga mig ner.. hon kollade lite snabbt igen sen när läkaren kom in, han sa: ja, jag ser.. sen fick jag lägga mig ner på sängen så sa hon att vi skulle åka in på ett rum så skulle hon förklara.. min första tanke då var: nu får jag inte någon bebis, nu är något fel.. började gråta och mamma kom och frågade vad det var..också hon fick till svar att dom skulle berätta så fort vi kommit in på rummet.. först fick mamma vänta utanför så dom fick berätta för mig.. så fort vi kom in på rummet frågade jag vad som var fel.. sköterskan sa då att det var inte nått fel på bebisen men förlossningen hade startat och dom trodde inte att det gick att stoppa det.. också då kom tanken upp i mitt huvud att nu får jag inte ha min bebis kvar hos mig.. :(
efter dom hade berättat för mig så kom mamma in så dom berättade även för henne hur allt låg till.. även hon blev jätte rädd och frågade hur det skulle gå... kändes som att hela min värld rasade i bitar.. efter ca 10 min så kom en annan sköterska in och satte dropp som skulle försöka ta bort verkarna så dom skulle skjuta lite på förlossningen så dom skulle hinna ge mig sprutor för bebisens lungor, fick även en spruta med en gång och fan va ont den gjorde höll på att dö när dom sprutade in det i typ rumpan på mig.. ajajaj... Iaf, droppet dom satte gjorde så att jag blev helt skakis i hela kroppen och fick hjärtklappning, dom höll koll på pulsen hela tiden så att inte den gick för högt för då va dom tvungna att skruva ner på droppet, min gick på max hela tiden så dom va lite oroliga för mig men det gick bra.. dom va inne och gjorde ett ul och kollade hur bebis låg, han låg med rumpan ner vilket gjorde att läkarna bestämmde sig för att de skulle bli snitt för att det inte skulle bli jobbigt för bebisen.. fick inte resa på mig något för att dom ville inte att vattnet skulle gå så att det skulle bli akutsnitt.. fick ligga lite till med droppet och dom höll hela tiden koll på mig och på bebisens hjärtljud.
Det kom även in en barnläkare som förklarade för mig och mamma hur dom skulle göra med barnet när det kom ut och vad som kunde hända, hon sa även att dom var vana vid att ta hand om så här små barn så dom visste hur dom skulle göra när han kom ut.. det lugnade mig en hel del men självklart var jag fortf orolig.. En jätte bra läkare var det som kom in och förklarade och pratade med oss... Sen när hon hade gått ut så tänkte jag att jag skulle ringa till någon och berätta vad som hände, mamma ringde först till pappa sen ringde jag till tony och berättade så att han kunde berätta för andra också för jag kunde ju inte ringa runt till alla så jag bestämmde mig för att ringa till tony, va helt förstörd när jag rinde till tony så gud vet vad han han tänka innan jag fick fram hur allt låg till.. sa till tony att han skulle berätta för alla att förlossningen var igång men att dom skulle försöka att dröjja ut på det till dagen efter.. jaja, värkarna blev starkare men det blev längre mellan dom.. vid ca 15.00 så fick jag åka in på ett till ul, precis före så hade jag pratat med tony och mamma hade pratat med pappa, jag sa till tony att d va bättre och att jag nog skulle klara hålla ut i 24timmar till och mamma sa samma sak till pappa och vi bestämmde att vi skulle höras senare på kvällen.. iaf, när jag åkte till ul så kände jag hur ont jag fick, det blev bara värre för varje verk så dom skulle skynda sig, dom kollade fort och fick fram till att jag va öppen 4 cm... sa att jag behövde gå på toa så jag skulle få göra det fort men sen lägga mig ner igen för dom ville ju som sagt inte att vattnet skulle gå... när vi åkte från ul och jag skulle få gå på toa så kom en så kraftig värk att jag kände att jag va tvungen att trycka på, det gick lixom inte att låta bli.. dom sa att om jag fick en till sån värk innom 3 min så skulle jag säga till.. men jag hann inte för läkaren kom springande efter och sa till sköterskorna att dom skulle sätta kateter.. neeeej tänkte jag.. jag vill gå på toa själv... men jag hade inte något val.. ajajajajaj va ont d gjorde när dom satte dit den.. men sen va jag inte nå kissnödig längre då :P usch och fy...
Sen kom läkaren in och sa att dom inte kunde vänta längre utan jag skulle få åka till op med en gång så jag skulle göra mig beredd.. hjälp tänkte jag.. redan?? mamma ringde till pappa och jag ringde till tony.. ojj, sa tony, d gick fort.. jaja, nu är du snart mamma då, d va allt han hann säga för sen va jag tvungen att åka iväg.. sa att han skulle ringa till jenny och berätta hur d gick men hon fick nog reda på d ändå :P kanske före tony han ringa t.om.
Jaja, åkte in på op och mamma fick ta på sånna där fula kläder och en ful mössa.. jag skulle få bedövning så jag fick lägga mig på sidan.. började gråta för jag tänkte: det här kommer göra ont, va någon viss Jenny Ryman som hade sagt att det gjorde jätte ont att ta bedövning.. men d gjorde det inte på mig, det bara stack till lite så efter så tänkte jag: vad var det jag var rädd för.. var glad att det inte gjorde så ont på mig.. När dom hade satt nålen fick de fort, var bedövad från bröstet och ner, va läskigt att inte kunna styra sin egen kropp... blev rullad över på rygg igen och dom tvättade magen och la över nått, sen fick jag ett typ "skynke" upphängt framför mig så jag såg inte nått vad dom pysslade med..tack och lov för det... precis när dom började så frågade dom mamma om hon inte hade någon kamera för dom tyckte att hon skulle fota :P så d gjorde hon allt.. Jag blev jätte trött efter att dom hade lagt bedövning för det var så skönt att slappna av, hade ju varit vaken i stort sett hela natten.. tänkte när jag låg där att jag måste försöka vara vaken så jag får se honom innan dom springer iväg med honom.. och jag klarade det :) det gick så fort så.. dom höll upp honom över mig så jag fick se, det enda dom sa innan dom tog bort honom de va: kan du se om det är en pojke eller en tjej? jaa, sa jag och så gick dom iväg med honom.. mamma följde med lillen för mig va d ju inte någon idé att hon va kvar hos när jag skulle sys och massa, kom massa och sa grattis till mig men jag kommer inte ihåg hur hälften av dom såg ut eller nått.. va helt borta av allt dropp och bedövning plus att jag va trött som fan.. somnade på opbordet när dom sydde ihop mig  så trött va jag :P var vaken under hela snittet men fick ligga på uppvaket efter i ca 3 timmar tror ja de va.. sen kom dom och hämtade mig och så fick jag åka och kolla på min lilla son för första gången ( fick ju bara se han i någon sekund när dom tog ut han)
Kunde inte fatta att d va min lilla bebis som jag tittade på.. han som legat i min mage... kollade på min mage.. platt.. kollade på bebis men fattade ändå inte... sen fick jag åka in på ett annat rum och vänta på att dom skulle komma och flytta över honom till en kuvös så skulle jag få hålla han inte.. tyvärr var jag så trött så jag orkade inte vänta på att dom skulle komma för jag höll på att somna så vi bestämmde att jag skulle komma tebax dagen efter och hålla honom då istället.. :)
Jaa, d va lite om hur min dag va då..
den 2/7 kl 16.16 kom en liiiten POJKE, 1410gr och 39 cm lång.. (kort :P)
Han fick namnet JONATHAN :)

Nu ska jag sova men ska försöka skriva igen imorgon.. ska även lägga upp lite bilder då :):) NattiNatti..

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0